معرفی
عنوان محصول : بازی Call of Duty Modern Warfare
سبک بازی : اکشن شوتر
پلتفرم اجرایی : PS4
ریجن ALL نیاز به اتصال اینترنت
سازنده : Infinity Ward
ناشر : Activision
موجودی محدود قبل از پرداخت با تماس تلفنی هماهنگ نمایید
عنوان محصول : بازی Call of Duty Modern Warfare
سبک بازی : اکشن شوتر
پلتفرم اجرایی : PS4
ریجن ALL نیاز به اتصال اینترنت
سازنده : Infinity Ward
ناشر : Activision
موجودی محدود قبل از پرداخت با تماس تلفنی هماهنگ نمایید
داستان سهگانه مدرن وارفر در پایان نسخه سوم آن تمام شده است و جهان این بازی دیگر فضایی جایی برای ادامه دادن داستان شخصیتهایش نداشت؛ جهانی که در آن شاهد حمله روسیه به آمریکا، انفجار سلاحهای اتمی و نبرد شخصیتهای اصلی مجموعه و حتی مرگ برخی از آنها بودهایم.به همین دلیل سازندگان تصمیم گرفتهاند تا در این نسخه، بدون ایجاد تناقض یا تکرار صرف، بهنوعی تجدید دیداری با برخی از ایدههای مرتبط با نسخه اول مدرن وارفر داشته باشند. البته که برخی از المانهای این مجموعه در نسخه ریبوت هم برخواهند گشت و برای مثال، شخصیت محبوب کاپیتان پرایس بهعنوان یکی از کلیدیترین کاراکترهای مجموعه قرار است در این نسخه هم حضور داشته باشد. از طرف دیگر، یکی از مواردی که Call of Duty: Modern Warfare به آن خواهد پرداخت، موضوع اقدامات روسیه در منطقه خاورمیانه است و از دشمنان بازی هم میتوان به یک گروه فراملیتی تروریستی اشاره داشت که در شهرهای بزرگی چون لندن اقدامات تروریستی انجام میدهند. داستان بازی، از جایی آغاز میشود که گروهی از سربازها با حضور نیرویی از CIA به اسم الکس، به منطقهای نفوذ میکنند تا گازهای شیمیایی کشندهای را که در آن نگهداری میشوند بهدست بیاورند. اما این حمله با ورود دشمنانی ناشناس ناکام میماند و گازها هم بهدست آن نیروها میافتند. در ادامه فرمانده نیروهای آمریکایی، از یک چهره آشنا و بسیار محبوب یعنی کاپیتان پرایس خودمان برای پیدا کردن این گازهای کشنده که تهدیدی جدی بهحساب میآیند، کمک میخواهد و از اینجا به بعد شاهد آغاز رسمی ماجراهای داستانی بازی هستیم. اما اجازه بدهید جزییات بیشتر داستان را برایتان لو ندهم و بهجای آن، بیشتر به بررسی کیفیت این بخش از بازی بپردازیم. چیزی که بیشتر از همه در مورد کمپین داستانی مدرن وارفر دوست داشتم، روایتی تاریک و واقعگرایانه از جنگ است که در آن شاهد هستیم. راستش را بخواهید، بازیهای شوتر جنگی خیلی راحت میتوانند درگیر کلیشههای نبرد خیر و شری شوند که بارها و بارها در بازیها و فیلمهای مختلفی آن را دیدهایم و همیشه یک جناح خیر با یک جناح تاریک و شر روبهرو میشود و نتیجه نهایی هم که از همان ابتدا قابل حدس است. اما خب مدرن وارفر، تلاش خیلی زیادی کرده تا بتواند از این کلیشهها، فاصله بگیرد و بهجای آن نشان بدهد که در یک جنگ بیرحم که فاصله بین مرگ و زندگی در آن به اندازه مدت زمان لازم برای شلیک یک گلوله است، هیچکس معصوم و عاری از گناه نیست و در مواقع لازم همه برای بقا، باید روی یک سری اصول اخلاقی پا بگذارند.
مدرن وارفر با یک موتور گرافیکی جدید ساخته شده و از همان دقایق آغازین بخش داستانی بازی میتوان به وضوح پیشرفت گرافیکی بازی در مقایسه با نسخههای قبلی را مشاهده کرد. چه زمانیکه در حال قدم زدن در میان انبوهی از انفجارها هستید و چه زمانیکه در تاریکی شب با دوربین دید در شب مشغول انجام مأموریت، جلوههای بصری باکیفیت بازی را مشاهده خواهید کرد و مخصوصا نورپردازیهای خوب بازی توجهتان را جلب خواهد کرد.یکی از مواردی که ما را به داستان بازی Call of Duty: Modern Warfare امیدوار میکند، حضور دو تن از اعضای سابق استودیو ناتیداگ در تیم توسعه بازی است؛ به هر حال ناتیداگ بارها و بارها توانایی خود را در ساخت بازیهایی با داستان باکیفیت ثابت کرده و حال تجربه اعضای سابق این استودیو میتواند کمک شایانی به بهبود داستان نسخه جدید کال آف دیوتی بکند. این دو شخص تیلور کوروساکی و جیکوب مینکوف هستند که بهترتیب بهعنوان کارگردان روایت و کارگردان بخش داستانی بازی فعالیت میکنند و بهگفته آنها، داستان Modern Warfare قرار است حالتی بزرگسالانه داشته باشد و حتی بتوان در آن ارجاعاتی به وضعیت حال حاضر دنیای واقعی هم پیدا کرد.
یکی از مواردی که Modern Warfare به آن خواهد پرداخت، جنبههای اخلاقی مختلفی است که ممکن است در یک جنگ رخ بدهند؛ اتفاقاتی که میتوانند خصوصیات اخلاقی سربازان حاضر در این نبردها را بهچالش بکشند و با قرار دادن آنها در موقعیتهای سخت تصمیمگیری، هویت واقعیشان را افشا کنند. برای این منظور، اینفینتی وارد حتی از یک سری فیلمهای هالیوودی مثل The Hurt Locker، Lone Survivor و American Sniper و مستندهایی چون Last Men in Aleppo الهام گرفته است. جدا از این، نبردهای فعلی در حال جریان در دنیای واقعی هم منبع الهام دیگری برای بازی بهشمار میروند؛ البته سازندگان شفافسازی کردند که بازی قرار نیست اصلا و ابدا نبردی واقعی را شبیهسازی کند بلکه در طراحی جنگهای آن، مثلا از جنگ داخلی سوریه یا حتی جنگ آمریکا در عراق و افغانستان الهام گرفته شده است؛ جنگهایی که در آنها، سرباز آزادیخواه یک کشور میتواند از دید کشوری دیگر حکم تروریست را داشته باشد و بازی قصد دارد چنین جنبههایی از جنگ و همچنین مسلح شدن مردم عادی برای دفاع از کشورشان را بهتصویر بکشد.
در بخش داستانی Call of Duty: Modern Warfare، جنگ را از دید گروهها و شخصیتهای مختلفی تجربه خواهیم کرد؛ برای مثال در بخشی از بازی نقش یک سرباز گروه دلتا فورس آمریکا را برعهده خواهیم داشت و در بخشی دیگر عضو تیم SAS بریتانیا خواهیم بود و کنار کاپیتان پرایس خواهیم جنگید. گروههای اینچنینی، نیروهای نظامی حرفهای بهشمار میروند و به همین دلیل هم در زمان کنترل آنها، به تجهیزات بالارده و درجه یکی دسترسی خواهیم داشت. اما در دقایق دیگری از بازی، مدرن وارفر بازیکنان را در نقش سربازهای گروههای شورشی قرار میدهد که این نبردها در کشور خیالی اورزیکستان صورت میگیرند. این سربازها برخلاف نیروهای حرفهای، تجهیزات درجه یک و حرفهای نخواهند داشت اما در گروههایی با تعداد نیروهای زیاد و همچنین با تاکتیکهای چریکی بهنبرد با دشمنانشان خواهند رفت که میتواند حس و حال متفاوتی به بازی ببخشد؛ اتفاقی که حتی بهگفته سازندگان منجر به تنوع گیمپلی و روبهرو شدن بازیکنان با سناریوهای مختلف در قالب بازی هم میشود. بخش چندنفره بازی همچنین حالتهای دیگری هم دارد که هرکدام جذابیتهای خاص خودشان را دارند و حتی یک حالت واقعگرایانه هم به آن اضافه شده که با کاهش HUD و اقداماتی از این دست باعث میشود تا تجربه بازی بیشازپیش واقعگرایانهتر شود. اما نکتهای که از تنوع خوب حالتهای بازی هم ارزشمندتر است، سیستم پیشرفت بسیار خوبی است که اینفینیتی وارد برای بازی طراحی کرده است. در حال حاضر خبری از لوت باکس در بازی نیست و به همین دلیل پیشرفت در بازی، صرفا با بازی کردن حاصل میشود. با تجربه بازی هم سطح شخصیتتان بالا میرود که نتیجه آن بهدست آوردن سلاحها یا کیل استریکهای جدید و مواردی از این دست است و هم سطح سلاحی که از آن استفاده میکنید بالا میرود و میتوانید از تجهیزات جانبی جدیدی که برای آن سلاح باز میشوند بهره ببرید. جدا از این یک سری چالش و مأموریتها هم وجود دارند که با انجام دادن آنها، قادر خواهید بود پاداشهای مختلفی شامل XP یا آیتم بهدست بیاورید. سیستم پیشرفت بازی بهگونهای است که حس میکنید بازی واقعا برای وقتی که پای آن میگذارید، ارزش قائل است و پاداشهای مختلفی برایتان در نظر گرفته و همین کافی است تا همیشه برای بازی کردن قسمت چندنفره اشتیاق داشته باشید. مواردی مثل وجود قابلیت کراس پلی یا عدم نیاز به تغییر IP برای ما کاربران ایرانی هم مزید بر علت میشود تا قسمت چندنفره بازی برای همه در دسترس باشد؛ مخصوصا که سرورهای این بخش هم وضعیت پایدار و خوبی دارند.
مدرن وارفر یک سری مراحل واقعا عالی از حیث طراحی مرحله دارد و در قالب آنها، بهخوبی آن حس تنش و ترس ناشی از جنگ را به بازیکن منتقل میکنند. برای مثال در مرحلهای به دوران کودکی فرح و برادرش میرویم و جدا از نقش مهم این مرحله در شخصیتپردازی این دو کاراکتر، در آن تاثیری را که جنگ میتواند روی افراد داشته باشد بهوضح لمس میکنیم. یا در مرحله دیگر شاهد حمله تروریستی در شهر لندن هستیم و اینفینیتی وارد ماهیت بیرحم و وحشتناک چنین حملاتی را برایمان بهتصویر میکشد. از مرحلههای فوقالعادهای مثل سفارتخانه هم برایتان نگویم که در آن وقتی روی پشت بام مستقر شدهاید، بهلطف اتمسفر عالی این مرحله مثل تک تک آن افراد از نزدیک شدن نیروهای گروه القتلة در تاریکی شب ترس و وحشت وجودتان را فرا میگیرد و خدا خدا میکنید که نور منور خاموش نشود تا بتوانید تعداد بیشتری از دشمنان را پیش از رسیدن به محل استقرارتان از بین ببرید. این حس در مرحلههای مختلف دیگری مثل مرحله اتوبان یا مرحلهای که در آن همراهبا کاپیتان پرایس وارد خانهای از تروریستها میشوید و در فضایی شبیه به مستندهای جنگی باید به مرور طبقهها را پاکسازی کنید و البته مواظب هم باشید چرا که یک شلیک اشتباه بهمعنی کشته شدن یک فرد بیگناه خواهد بود، هم به بازیکن منتقل میشود و فراتر از هر چیزی، این واقعیت را نشان میدهد که جنگ، نه یک نبرد حماسی و لذتبخش بین دو جناح خیر و شر که اتفاقی وحشتناک و بیرحمانه است.