معرفی
عنوان محصول :نسخه کالکشن بازی Outlast Trinity
پلتفرم اجرایی : XBOX ONE
سبک : ماجرایی ترسناک اول شخص
محتوی هر سه نسخه از این سری
عنوان محصول :نسخه کالکشن بازی Outlast Trinity
پلتفرم اجرایی : XBOX ONE
سبک : ماجرایی ترسناک اول شخص
محتوی هر سه نسخه از این سری
از آنجا که داستان بازی Outlast 2 ارتباط مستقیمی با داستان و اتفاقات نسخه پیشین خود دارد، لذا بسیاری از گیمرها و بازیکنان تا به امروز موفق به تجربه نسخه اول بازی اوت لست نشده اند. به همین خاطر، سازندگان با رونمایی از بسته کالکشن Outlast Trinity، تمامی بسته های الحاقی و نسخه های این فرانچایز را به صورت یکجا به فروش خواهند رسانید. به عبارت دیگر، بسته Outlast Trinity شامل عناوین Outlast، Outlast: Whistleblower و Outlast 2 می باشد. اگر شما هم نسخه پیشین این سری را بازی نکرده اید و قصد تجربه نسخه جدید را دارید، پیشنهاد می کنیم که این بسته کالکشن را از دست ندهید.
بازیهای ترسناک را میتوان در چند زیرشاخه دستهبندی کرد؛ یک سری از آنها از موجوداتی اهریمنی و شیطانی برای ایجاد ترس استفاده میکنند و یک سری سراغ موضوع آخرالزمان و زامبیها میروند. برخی از بازیهای این ژانر هم مثل سایلنت هیل، سعی میکنند تا ترس روانی را در بازی بگنجانند و از این طریق وحشتی ماندگار به مخاطب هدیه کنند. اما به نظر من دلیل اصلی ترسناک بودن Outlast، نه جامپاسکرهای آن و شخصیتهای مرموزش، بلکه حس ضعف و بیدفاع بودن در برابر شرایط بود. منظورم این است که در اکثر بازیهای این سبک، کاراکتر اصلی حداقل یک چوبی یا چاقویی برای مقابله با دشمنان و خطرات بازی دارد و خب همین سلاح به نوعی یک دلگرمی است؛ ولی در Outlast خبری از هیچ وسیله دفاعی نبود و شما بودید و یک دوربین که آن هم مثل گوشیهای امروزی مدام باتری تمام میکرد و شما میماندید و تاریکی که در آن چشم چشم را نمیدید. حال این وسط یک سری موجود وحشی نیز به دنبالتان بودند تا شما را به بدترین شکل ممکن بکشند و تمامی این مسائل دست به دست هم میداد تا بازی به اثری شدیدا دلهرهآور تبدیل شود که در آن یک لحظه هم حس آرامش نداشتید.
بازی Outlast 2 تفاوتهای نسبتا زیادی با نسخه اول دارد. اولین و اساسیترین تغییر، عوض شدن محیط بازی است. در حالی که نسخه اول در یک تیمارستان نسبتا کوچک و محدود جریان داشت، نسخه دوم قرار است در محیط یک مزرعه جریان داشته باشد. پیش از عرضه بازی Resident Evil 7، میگفتیم که این بازی شبیه به نسخه اول Outlast به نظر میرسد و حال قضیه برعکس شده و نسخه دوم Outlast، شبیه به جدیدترین نسخه از رزیدنت اویل است؛ حداقل از حیث محیطی.
برخلاف نسخه اول بازی که محیط فقط محدود به یک تیمارستان و اتاقهای آن میشد، این بار شاهد روستای نسبتا بزرگی هستیم که فضای به مراتب بزرگتر و متنوعتری دارد و در طول بازی قرار است شاهد محیطهای بازی مثل یک گندمزار یا محیطهای محدود و بستهای مثل فضای داخلی خانهها باشیم.
مکانیزم گیمپلی Outlast 2 تفاوتی با نسخه قبلی ندارد. به این صورت که شخصیت بلیک از آنجایی که یک فیلمبردار است، دوربینی در دست دارد که هم با آن وقایع مختلف را ثبت میکند و هم اینکه میتوانند به عنوان یک دوربین دید در شب از آن استفاده کند و بتواند محیطهای تاریک را با نوری سبز مشاهده کند. فکر کنم لازم نیست یادآوری کنم که همین نور سبز هم با اینکه باعث میشد بتوانید تاریکی را ببینید، ولی خودش هم اتمسفر ترسناکی ایجاد میکرد. پس یکی از کارهایی که در بازی باید انجام دهید، پیدا کردن باتری برای این دوربین است. مگر اینکه بخواهید در تاریکی مطلق با دشمنانتان روبرو شوید.
به دشمنان اشاره کردیم و بد نیست کمی هم در مورد آنها توضیح دهیم. دشمنان شما در این بازی گروهی با ایدههای مذهبی متفاوت هستند که اعتقاد دارند نزدیک آخرالزمان هستیم و همهچیز در شرف نابودی است. در ویدیوهای گیمپلی بازی، دشمنانی دیده میشوند که به نظر میرسد هیچ رحم و مروتی ندارند و فقط هدفشان گرفتن شما و تکهتکه کردنتان است. بازی از این نظر شبیه فیلمهای اسلشر است که در آن آنتاگونیستها با سلاحهایی مثل چاقو یا ساطور به دنبال شخصیت اصلی هستند. جالب اینکه به نظر میرسد در نسخه دوم دشمنان شما وحشیتر و خشنتر از قسمت قبل هم هستند و از آن جالبتر هم اینکه برای مقابله با آنها، شما کماکان هیچ وسیله دفاعی ندارید و دو راه در برخورد با دشمنان دارید؛ یا اینکه جایی را برای مخفی شدن پیدا کنید یا اینکه دو پا هم قرض بگیرید و تا جایی که میتوانید بدوید تا شاید در جایی آنها را گم کنید. برای مثال در گندمزاری که به آن اشاره کردیم، با فرار و مخفی شدن در میان خوشههای گندم، میتوانید از دشمنان در امان بمانید.
مساله تاثیرگذار بعدی در بازی، گشت و گذار در محیط است. چرا که هدف شما در بازی پیدا کردن همسر شخصیت اصلی است و برای این کار باید به قسمتهای مختلف روستا سرک بکشید. در بازی خبری از نقشه نیست و خودتان باید راهتان را پیدا کنید. این مساله در نسخه اول به دلیل محدود بودن محیط خیلی به چشم نمیآمد ولی در این قسمت کافی است تا پس از فرار از دست دشمنان به یک نقطه دورافتاده برسید تا بدانید که چقدر ممکن است پیدا کردن راه برگشت سخت باشد.
پس تا به اینجای کار، میتوان فهمید که در Outlast 2 قرار است شاهد گم شدن در تاریکی، تعقیب و گریزهای ترسناک و همچنین گشت و گذار در محیط برای پیدا کردن همسر شخصیت اصلی باشیم. اما رکن دیگر و بسیار مهم بازی، خشونت نهفته در آن است که به نظر میرسد نسبت به نسخه قبل بیشتر هم شده باشد. چندی پیش بود که نظامردهبندی سنی استرالیا تصمیم گرفت تا به این بازی اجازه انتشار در استرالیا را ندهد و دلیل آن هم خشونت بیش از حد و نامتعارف بازی عنوان شد. البته که این سازمان پس از مدتی تصمیمش را عوض کرد، ولی این چیزی از خشونت موجود در بازی کم نمیکند و قطعا در بازی شاهد صحنههای بسیار خشن و حتی چندشآوری خواهیم بود. پس تجربه بازی برای افرادی که با این جور موارد مشکل دارند، به هیچ وجه توصیه نمیشود.
نسخه اول Outlast گرافیک نسبتا خوبی داشت و میتوان انتظار داشت که گرافیک نسخه دوم نیز حداقل راضیکننده باشد. در نسخه دمو بازی که چندی پیش عرضه شد، شاهد گرافیک خوبی بودیم و مخصوصا بازی از حیث نورپردازی حرفهای زیادی برای گفتن داشت و نورپردازی درست اتمسفر خفهکنندهای در روستا پدید آورده بود. مساله مهم بازی صداگذاریهای بازی است. چرا که این مورد در یک بازی ترسناک اهمیت بسزایی دارد و بخشی از حس ترس موجود در بازی، از طریق همین صداها منتقل میشود. در نسخه دمو شاهد بودیم که سازندگان عملکرد خوبی در این زمینه داشتند و برای مثال صدای باز و بسته شدن درها یا راه رفتن شخصیت اصلی روی سطوح مختلف، به خوبی در سکوت کلی بازی خودنمایی میکرد که نتیجه آن پدید آمدن اتمسفر خاصی در Outlast 2 است.